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Mr. John H. Hawn 
P.O. Box 124 
Dunlap, IA 5 1529-01 24 

Ref. No. 08-0160 

Dear Mr. Hawn: 

This responds to your May 12, 2008 letter requesting clarification on the registration 
requirements in 49 CFR Part 107, Subpart G. Specifically, you ask if you must register and 
pay a registration fee. 

According to your letter, you are a gas distributor for Sinclair. Your dealers order fuel, which 
is delivered to them by Sinclair in Sinclair's trucks. The gas delivery is billed to you and you 
collect payment from the dealers. You do not own gas stations nor do you operate the motor 
vehicles that deliver gas. 

In accordance with 49 CFR 107.60 1, shippers and carriers of certain quantities of hazardous 
materials must register with the Pipeline and Hazardous Materials Safety Administration and 
pay a registration fee. Because you are neither a shipper nor a carrier, based on the 
information provided in your letter, it is the opinion of this Office that you are not subject to 
the registration requirements. 

1 I hope this answers your inquiry. 

I Sincerely, 

Susan Gorsky 
Regulations officer 
Office of Hazardous Materials Standards 




